fbpx
was successfully added to your cart.

Szakmai életút

Mit tanultam eddig?

A kezdetek

Az első munkahelyem egy biztosító volt, ahol értékesítenem kellett, 1997-ben. Nem szerettem de utólag visszagondolva nagyon hasznos volt. A biztosítási ügynököket senki sem szereti. Ezért aki jó ügynök annak muszáj jó értékesítőnek is lennie. És ehhez nemcsak a terméket kell tudnod eladni, hanem magadat is. Jó lecke volt. Azután jött egy csavar, és elmentem egyetemre, mert mindenáron pszichológiát akartam tanulni. Azt éreztem, hogy az lesz a kulcs a sikereimhez. Most utólag, nagyon jó döntésnek érzem már.  Hosszú és nehéz út volt, mehettem volna rövidebb és könnyebb utakon is, és kihagyhattam volna azt a sok varga betűt, zsákutcát, és kudarcot amikről nem is sejtettem, hogy részem lesz bennük. Bob Burg könyvében olvastam, és nagyon megragadt bennem, hogy ” a jellem annak az eredménye, hogy az élet megkarcolja a lelkünket “. Engem bizony megkarcolt az utóbbi 15 év. Hogy milyen jellem lettem azt a családom, barátaim, és az ügyfeleim hivatottak igazolni.

Iskolák

Végül 2 alapdiplomát szereztem. Egy pszichológusi és egy tanári diplomát. Pszichológusként elég hosszú utat jártam be, amíg a mostani helyemre kerültem. Dolgoztam kórházi osztályokon, rehabilitációs intézményekben, majd multiban és vállalkozásokban is. Klinikus pszichológusból először neuropszichológus, majd munka – és szervezet szakpszichológus lettem. Majd végül reklám – és vállalkozáspszichológus, ami most is vagyok. A munkahelyeim és az emberekkel és szervezetekkel, cégekkel eltöltött tapasztalataim megerősítettek abban, hogy a sikereink elsősorban attól függenek, hogy mit gondolunk a saját lehetőségeinkről, és képességeinkről. Nagyon szerettem az egészségügyben dolgozni, de ráébredtem, hogy

  • klinikus pszichológusként nem fogom elérni azt amire vágyom, sem anyagilag, sem szakmailag, viszont egyedülálló tapasztalatokat szerezhetek Adam Alterreklámpszichológus szavaival “…a bennünk lévő , közöttünk lévő, és a körülöttünk lévő” dolgokról”, azaz arról hogy hogyan működünk, hogyan kommunikálunk egymással, és hogyan észleljük a körülöttünk lévő dolgokat.
  • és arra is rájöttem, hogy sokkal jobban és hatékonyabban tudok segíteni másokon, ha nem a már kialakult betegségeiket próbálom meg megszüntetni, hanem megtanítom őket jobb döntéseket hozni, élvezhetőbb kapcsolatokat teremteni, és hatékonyabbá tenni mások és saját önismeretük megismerését, és használatát. Egyszóval tudatosabban, hatékonyabban, és sikeresebben működni, mint ember és működtetni szervezeteket.

Így kerültem a reklámpszichológiához, mert szerintem a reklámpszichológia nem más, mint a döntéseink mögötti mozgatórugók, agyunk és személyiségünk megértése a választásösztönzés és döntéselőkészítés tudománya.

Üzleti tapasztalatok

Pénz beszél…

Kezdetben volt…

Lassan 10 éve, hogy több éves alkalmazotti munkaévek után elindítottam a vállalkozásomat. A lehető legőszintébben mondom, hogy ugyan eddig egy kalandos és sikeres 10 év volt, de szinte az összes  hibát is sikeresen  elkövettem. Kényszervállalkozóként indultam. El akartam vállalni  egy kórházi részmunkaidős állást, de nem volt státuszuk, csak vállalkozókat tudtak alkalmazni. Majd  egy nagyszabású szervezetfejlesztési projektbe  is kizárólag számlával rendelkező üzleti trénereket és tanácsadókat kerestek, ezért alapítottam egy Bt-t. Mert az olyan jól hangzott. Áfa, költség, árbevétel, nyereség, ismeretlen fogalmak voltak előttem. Ezért hamar megtanultam, hogy milyen igaz a régi mondás “Ha szerinted drága az oktatás, próbáld ki a tudatlanságot“. A tudatlanság méregdrága dolog. Tapasztalatból tudom. Azóta tanultam a hibámból. És mindenkinek azt tanácsolom, hogy tanuljon az enyémből. Mindenesetre alaposan megismertem a vállalkozások világát.

Vállalkozásfejlesztés

Abban az időben már szervezetfejlesztéssel és értékesítésfejlesztéssel foglalkoztam, ezért nagyon sokat dolgoztam tréningeken főleg csapatokkal, és vezetőkkel, de elsősorban nagyvállalatokkal. Rövid idő alatt rájöttem, hogy a kis- és középvállalkozások és mikrovállalkozók számára ez a tudás tulajdonképpen hasznavehetetlen. Ezért elkezdtem kifejezetten vállalkozások számára kialakított gazdaságpszichológiai, marketing, és szervezetfejlesztési módszereket keresni. Így jött létre az amit ma már vállalkozáspszichológiának hívok. Ez kifejezetten a vállalkozások számára kialakított szervezeti, humán, marketing és vezetői ismereteket és módszereket jelenti. Mindazt a tudást, ami a sikeres vállalkozások működésére mind jellemző.

Neuromarketing és reklámpszichológia

Korábban évekig dolgoztam neuropszichológusként, ahol a viselkedésünk neurológiai alapjait kerestük, és kutattuk. Már azokban az  időkben is azon gondolkodtam, hogy hogyan lehet az agykutatás eredményeit hasznosítani az üzleti életben, és így akadtam rá a neuromarketingre ( és neuroökonómiára) azaz az agykutatáson alapuló marketingre. Neuropszichológusként  nem volt nehéz megértenem és használnom a neuromarketing  tudományos és neurológiai hátterét. Ahogy egyre jobban elmélyedtem benne, döbbentem rá, hogy mennyire fantasztikus, hatékony és rendkívül újszerű tudást jelent ezért azt a célt tűztem ki magamnak, hogy megismertetem vele a hazai üzleti  közönséget is. Méghozzá nemcsak a multik világát, hanem a vállalkozók világát is.

A jövő felé

Itt állok most. Célom, hogy 2018-ra  minél többen ismerjék a vállalkozáspszichológia és a neuromarketing fantasztikusan hatékony, egyszerű, és modern tudását, és minél többen kezdjék el használni saját üzleti kalandjaikban és vállalkozásikban. Beszállsz te is?

Philip Martinez

Creator of quality designs and thinker of fresh ideas.

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia

Web Design

70%

UI Design

85%

Video Editing

65%
Philip Martinez

Creator of quality designs and thinker of fresh ideas.

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia

What I Do
  • Graphic Design
  • Web Development
  • Video Editing
  • Audio Engineering
  • Social Marketing
  • NEC Strategy
  • SEO Audits
  • Branding